Saturday 13 September 2014

Hawking's har fel

Tänkte bara skriva några löst ihopsatta rader utan djupare funderingar...

Har ni hört denna "linen" innan? - Allt i universum existerar och kan inte försvinna, det bara omvandlas till andra saker, men försvinner - det gör det inte.

T.ex Fasta ämnen kan bli gas och vätskor, materia kan bli energi och vice versa... Kort och gott allt kan bli något annat men det försvinner inte.

Så jag har funderat... Samma fysiker som påstår att inget försvinner, menar samtidigt att allt vi ser i universum kom från inget (en singularitet som exploderade)... Samtidigt vet vi att fysiker är väldigt duktiga på matte... Somliga säger och detta har jag fått reda på från vissa TV program, påvisat att detta är fullt möjligt, att allting kan komma från ingenting.

Nå vad jag vet om matte är att matte kan reverseras, det som man gör på ena hållet kan man göra ogjort genom att lösa upp talet (göra en motsatt beräkning). Så om allting kom från inget, kan därmed allting bli inget också.

Nu har jag ju redan sagt tidigare att universum är omgivet av "inget", problemet med "inget" är att man inte kan "mäta" det, vad det betyder i slutändan är att "inget" kan vara ett omätbart "något" med helt andra fysikaliska regler och lagar än vad vi känner till, är det så... Så kan vårt något universum omvandlas till ett "okänt omätbart något annat" och därmed komma från en händelse i ett "omätbart något annat".

Men denna story handlade dock om att fysiker säger att vårt universum aldrig kan upphöra att existera då allting som vi vet, -inte kan förstöras. -De har fel.

No comments:

Post a Comment